Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån
Du sparar när du köper mobilen med abonnemang

Spara surfen!  50 GB extra surf!

50 GB extra surf
Du som ny kund får 50 GB extra surf att använda under tre månader.

Galaxy S10 har en skärm med biokänsla, trippelkamera och ett batteri som låter dig dela med dig av mobilens laddning till dina kompisar. Galaxy S10 har fått en helt ny fingeravtrycksläsare som är placerad i skärmen och säkrare än någonsin med hjälp av ultraljud. Den funkar även när fingret eller skärmen är blött eller kallt.

Se också Galaxy S10+ 

Fantastisk kamera på Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 har en trippelkamera som tar bilder med samma resultat som en systemkamera. Det ena objektivet har en bländare på f 1,5, vilket betyder att du kan få suddiga bakgrunder och skarpa motiv. Du kan också fota i mörka miljöer utan att bilderna blir suddiga. Kameran har fått bättre autofokus än tidigare modeller och det finns ett vidvinkelobjektiv och optisk zoom.

En skärm där allt får plats

Skärmen är en av de stora nyheterna hos Galaxy S10. Selfie-kameran tar bara lite plats och fingeravtrycksläsaren är placerad i skärmen. Skärmen sträcker sig över nästan hela framsidan. Med det nya användargränssnittet kommer det bli lättare att nå det du vill. Övre området består av ett område där du bara tittar, och nedre området är där du trycker och scrollar. Nu slipper du få ont i tummen!

Galaxy S10 är säkrare än någonsin

Galaxy S10 har en ny typ av fingeravtrycksläsare som är placerad i skärmen. Den läser av fingeravtrycket med hjälp av ultraljud. Förutom att säkerheten är högre, kan du låsa upp mobilen även om fingret eller skärmen är blöt eller kall. Galaxy S10 har trådlös snabbladdning och batteridelning. Om din kompis har slut på batteri, kan du lätt dela med dig av din laddning (fungerar bara mellan vissa modeller). Om du aktiverar Samsung Pay och lägger in dina betalkort kan du enkelt och säkert betala med mobilen, utan att behöva ta upp din plånbok.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
9 / 10
Multimedia
9 / 10
System & program
9 / 10
Användarupplevelse
9 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Skärmen
Kamerorna
Fingeravtrycksläsaren

Mobilen mittemellan

Det har varit standard ett tag att mobiltillverkarna lanserar sina toppmodeller i en större och en mindre variant. När det väl visat sig vara lyckosamt ligger det nära till hands att utöka familjen till tre modeller. Just när det gäller toppmodeller har de ju som bekant rasat iväg i pris också. Då ligger det nära till hands att ha en standardmodell, en större variant och en lite billigare variant. Så har Apple gjort och så gör nu Samsung. Men problemet är att ”standardvarianten” plötsligt blir varken eller, och riskerar att inte bli någons favoritmodell.

Mer svåranvänd

Efter att ha hunnit använda Galaxy S10e en tid innan vi börjar testa Galaxy S10 reagerar vi på att den känns mer svåranvänd. Det går inte att skylla på att den är en halv millimeter bredare. Den rundade skärmen och de smala ramarna gör att telefonen blir mindre skön att hålla i. Den blir också mer topptung och därmed svår att använda med en hand.

Galaxy S10 har en fingeravtrycksläsare av ultraljudstyp i skärmen. Jämfört med de optiska läsarna i tidigare modeller ska den här vara säkrare, eftersom den läser fingeravtrycket i tre dimensioner i stället för två. Men de förbättringar vi hoppats på med ultraljudstekniken infinner sig inte riktigt. Det tar en dryg sekund att låsa upp telefonen givet att du placerat fingret rätt och blivit igenkänd. Ansiktsigenkänning finns som alternativ. Det går snabbare men är i gengäld inte särskilt säker.

Bästa skärmarna

Skärmen är förstås utmärkt. Samsung gör de bästa OLED-skärmarna och jämfört med föregående generation har man förbättrat färgåtergivningen ytterligare. Ramarna runt skärmen är smala, men ger inte riktigt samma wow-känsla som S10 Plus, som ju har lika tunna ramar men till en större skärm.

Kameran är också utmärkt även om Samsung inte längre kan kalla sig bäst på mobilkameror. Förutom vid mörkerbilder är de flesta tillverkare nu jämsides. Här är Samsung tvåa efter Huawei. Men avståndet till trean är långt, så vi talar fortfarande om en av de bästa mobilerna för att ta bilder i sämre ljus. Det tre kameralinserna på baksidan används för att skapa artificiell oskärpa i porträttbilder och ge dig ett optiskt zoomläge och ett vidvinkelläge. Zoomkameran är utmärkt och den enda funktion som Galaxy S10 har som vi saknar på S10e. Kameran är också proppfull med extrafunktioner. Den hjälper dig bland annat med färgåtergivningen och låter dig filma i superslowmotion.

Snabbt och omgjort

Prestandan är i våra tester ett lyft mot förra årets toppmodeller. Man överträffar sin främsta rival Huawei, samtidigt som man inte når upp i samma nivå som årets toppmodeller som har chipsetet Snapdragon 855. Men det är en snabb telefon oavsett. Samsung har städat upp rejält i sitt användargränssnitt men det finns fortfarande väldigt många tilläggsfunktioner i systemet. Många av dem pockar på din uppmärksamhet i början, men varje funktion har fått ett renare användargränssnitt. De flesta knappar du behöver finns i skärmens nederkant där de är lättare att nå med tummen.

 • Android
  Ja
 • Autofokus
  Ja
 • Bakåtriktad kamera
  12 MP (F1.5 / F2.4 DP AF) + 12 MP zoom + 16 MP ultra-wide
 • Batterikapacitet
  3400 mAh
 • Bluetooth
  Ja
 • Dimensioner
  149.9 x 70.4 x 7.8 mm
 • Fingeravtrycksläsare
  Ultrasonic On-screen fingerprint
 • Framåtriktad kamera
  10 MP (F1.9 DP AF)
 • GPS
  Ja
 • 2G
  Ja
 • 3G
  Ja
 • 4G
  Ja
 • Operatörslåst
  Nej
 • RAM
  8 GB
 • Internminne
  128 GB
 • SIM-kortstyp
  Nano
 • Dual SIM
  Ja
 • Skärmstorlek
  6,1 tum
 • Stöt- och vattentålig
  IP68
 • Typ av skärm
  Curved QHD+ Super AMOLED
 • Vikt
  156 g
 • Garantitid
  2 år
 • I förpackningen
  Laddare med tillhörande sladd, MicroUSB-adapter, nål för att ta ut SIM-kort, hörlurar, skärmskydd, USB adapter, instruktioner på svenska.
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån