Apple iPhone X

Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

bindningstid
Totalt /mån

Apple iPhone X

Med den 5,8 tum stora supermobilen iPhone X har Apple tagit ett rejält steg framåt i utvecklingen. Lås upp mobilen med Face ID, ladda mobilen trådlöst och njut av den exklusiva Super Retina-skärmen. Framtiden är här med iPhone X.

Skaffa framtidens iPhone idag

Nu har Apples äntligen skapat en iPhone där skärmen är hela upplevelsen. Och det inte vilken skärm som helst, utan en 5,8-tums Super Retina med extremt hög kontrast, bländande färger och äkta svärta som täcker hela framsidan av luren. Även upplösningen på 2336 x 1125 pixlar är den högsta hittills i en iPhone.

Lås upp och betala säkrare

Fingeravtryck i alla ära, men ditt ansikte är ännu mer unikt och gör Face ID till en säkrare teknik att låsa upp och betala med. TrueDepth-kameran läser av ditt ansikte på mer än 30 000 punkter och känner igen dig även om du byter frisyr eller tar på dig en mössa. Dessutom kan kameran läsa av dina ansiktsuttryck så att du kan skicka animojis. Naturligtvis är iPhone X också riktigt bra på att ta vanliga bilder tack vare en ny dubbel 12 MP-kamera med större och snabbare sensor.

Trådlös laddning och lång batteritid

Med iPhone X är det enklare och smidigare än någonsin att ladda mobilen. Lägg bara din iPhone på en Qi-kompatibel trådlös laddare så är du klar för avfärd när du plockar upp telefonen igen. Och trots att iPhone X är upp till 70 procent snabbare än iPhone 7 har den ännu bättre batteritid.
Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
8 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
9 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Skärmens färgåtergivning
Snabb ansiktsigenkänning
Svepgesterna
Glas gör enheten känslig
Begränsad snabbladdning

Det bästa från två världar

När man vant sig vid nyheterna i Iphone X förstår man att man får det bästa från två världar. Vi får en stor skärm som i Iphone Plus-modellerna, men i ett smidigt format som på de mindre systermodellerna. Det är många som har längtat efter den här telefonen och längtan har så klart stegrats för varje år av mindre omfattande uppdateringar i Apples Iphone-serie. Även om mycket i Iphone X så klart är bekant för Iphone-användare är det utan tvekan en produkt som än en gång har gjorts om från grunden. Den här gången är resultatet en telefon som verkligen känns ny och bjuder på flera påtagliga nyheter.

Skärmen, som sträcker sig över nästan hela framsidan, är den mest påtagliga. Som en följd av det här så är hemknappen borta. Det gör att Apple har fått tänka ut ersättare till både fingeravtrycksläsaren och den funktion som hemknappen har när du till exempel ska tillbaka till hemskärmen, vill anropa Siri eller behöver växla mellan appar.

För att ta dig tillbaka till hemskärmen ska du i Iphone X svepa med fingret från skärmens botten och uppåt. Ja, hemknappens funktioner i själva gränssnittet har alltså ersatts med en rad olika svepgester över skärmen, och vi blir faktiskt förvånade över hur snabbt man vänjer sig. De första timmarna med telefonen händer det att vi vilar fingret där hemknappen brukade sitta, men man lär sig snabbt. Ett svep från botten tar dig till hemskärmen och om du stannar med fingret i mitten av skärmen kommer du till den välkända programväxlingsmenyn och kan svepa i sidled mellan de senast öppna apparna.

Första modellen med OLED-skärm

Skärmen i Iphone X är den första Iphone-skärmen av OLED-typ, vilket framförallt ska ge riktigt bra kontrast där till exempel det svarta i skärmen verkligen är svart. Skärmen i Iphone X går inte lika långt ut i kanten som hos vissa andra telefoner med så här stor skärm och det finns alltså fortfarande en tydlig svart kant runtom. Det är framförallt den naturliga färgåtergivningen som är skärmens styrka.

Storleksförhållandet på Iphone X-skärmen är mera långsmalt och dessutom tar kameran och sensorerna för Face ID (som vi ska prata mer om alldeles strax) en bit av skärmen i överkant. Det här innebär att appar måste anpassas och det har de flesta app-tillverkare redan hunnit med. Apple har givetvis anpassat alla sina appar för Iphone X, men det har även många av de mest populära apparna som Facebook, Twitter, Snapchat, Netflix, YouTube och Spotify gjort, för att nämna några. Den svarta ytan längst upp där Face ID håller till stör inte så påtagligt som man kanske kan tro. När du till exempel tittar på Netflix visas film i 16:9-format och då blir det svarta kanter så att utklippet i skärmen för Face ID inte syns. Du kan dock dubbelklicka för att zooma in och fylla hela skärmen.

Face ID imponerar

Apple är långt ifrån ensamma på mobilmarknaden om att göra en telefon med skärm som går så långt ut i kanterna. De är heller inte först med att låta dig låsa upp telefonen med hjälp av teknik som känner igen ditt ansikte. Tekniken som Apple använder i Iphone X är ändå betydligt mer träffsäker och fungerar både i mörker och betydligt snabbare än något annat vi testat. Då är vi alltså inne på det där med Face ID. Ansiktsigenkänningen Face ID ska fungera även om du tillfälligt har skägg, solglasögon, mössa eller liknande och mycket riktigt släpps jag in i telefonen med alla dessa attiraljer på mig. Du väcker telefonen genom att lyfta den, klicka på skärmen eller trycka på sidoknappen. Face ID letar då direkt efter ditt ansikte. Oftast går det på en halv till en sekund, oavsett om det är en mörk eller ljus omgivning.

För att komma till hemskärmen med alla ikoner måste du först svepa med fingret över skärmen, men vill du bara se vilka app-aviseringar som har kommit kan du nöja dig med att låta Face ID göra sitt jobb. Du kan nämligen välja att dölja innehållet i notiserna på den låsta hemskärmen tills Face ID känner igen ditt ansikte och gör app-aviseringarna synliga.

Utöver säkerhet och identifiering används den här tekniken även till annat. Redan vid lanseringen av telefonen visades förbättrade ansiktsfilter i Snapchat upp, men så klart även det som Apple kallar för Animojis. Det är ett sätt att styra animerade figurer med ditt eget ansikte, genom att prata, blinka och till exempel höja på ögonbrynen. Ansikts- och läpprörelser överförs till en gris, enhörning, katt, hund eller någon annan av figurerna. Du kan sedan skicka sekvenser på upp till tio sekunder via Imessage.

Kameran i Iphone X består av två linser som gör att den, förutom optisk zoom, även begåvats med ett porträttläge där du kan göra bakgrunden snyggt oskarp. Med hjälp av Face ID-kameran finns det här porträttläget även i selfiekameran, men just ljusfunktionerna är i betaversion och kan ibland ge ganska tveksamma resultat. Resten av kamerans funktioner, inklusive hur den klarar vanliga bilder i dagsljus, gör dock att den hör till de allra bästa mobilkamerorna idag.

Hög kvalitetskänsla

Man kan möjligen vara orolig för att designen av Iphone X, med glas både fram och bak, ska göra den ömtålig om du råkar tappa den. Men det bidrar i alla fall till en riktigt hög kvalitetskänsla. Övergången mellan glassidan och metallen på sidan är mer eller mindre sömlös och formgivningen i hårdvaran, till exempel med skärmens rundade hörn, går igen i gränssnittet så att varje app har just motsvarande runda hörn när du växlar mellan olika appar. Prestandan är också bra och även om ingen ny Iphone har lidit av fördröjningar i gränssnittet så märker man även i denna nya Iphone X att animationer och effekter flyter på precis så bra som man kan önska. Iphone X innebär en högre kvalitetskänsla än tidigare Iphones, men det är också något man bör förvänta sig från en telefon med den här prislappen.

Bakåtriktad kamera12MP
2GJa
3GJa
4GJa
ProcessorhastighetHexa-core (2x Monsoon + 4x Mistral)
Internminne64GB
SIM-kortstypNano-sim
Skärmstorlek5.8 tum
Skärmupplösning1125 x 2436 pixlar
Typ av skärmSuper Retina HD
I FörpackningenEarpods med Lightning-kontakt, Lightning till usb-kabel, 5 W usb-strömadapter
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån