Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån
Du sparar när du köper mobilen med abonnemang

Spara surfen!  50 GB extra surf!  Högtalare

Högtalare på köpet
hörlurar

Urbanista
Brisbane
Värde 999 kr

Just nu ingår högtalaren Urbanista Brisbane (värde 999 kr) när du köper mobil och abonnemang med minst 20 GB data.

 

50 GB extra surf
Du som ny kund får 50 GB extra surf att använda under tre månader.

Supermobilen Huawei P20 Pro har en 6,1 tum stor OLED-skärm som garanterar bästa möjliga färger och kontraster i mobilen. En sak man inte kan undvika att nämna med P20 Pro är de tre kamerorna från Leica som totalt kan skryta med svårslagna 68 megapixlar. Det här är en mobil som är lika mycket en systemkamera.

Supermobil med skärmen i fokus

Med P20 Pro går det knappast att missa skärmen som är hela 6,1 tum stor. OLED-teknologin innebär att din mobilskärm kommer att fyllas med skarpa färger vilket gör P20 Pro till en perfekt mobil för dig som gillar att streama filmer, surfa på nätet och kolla bilder på sociala medier.

Grymma mobilkameror

P20 Pro har utrustats med tre grymma kameror från Leica. Tillsammans har de smått makalösa 68 megapixlar. Gillar du att spela in video får du inte missa den imponerande Super Slow Motion-funktionen som filmar med en hastighet på 960 bilder per sekund.

Imponerande mobilbatteri

Tack vare att Huawei P20 Pro utrustats med ett kraftigt batteri behöver du inte oroa dig för att ha igång flera funktioner på en och samma gång. Laddar upp mobilen gör du snabbt och enkelt med HUAWEI’s SuperCharge. På bara 30 minuter kommer du ha laddat upp nästan halva batteriets kapacitet.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
9 / 10
Multimedia
9 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
8 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Utmärkt kamera
Batteritiden
Saknar trådlös laddning

Riktigt bra kamera

En väldigt imponerande kamera och fenomenal batteritid hör till de främsta egenskaperna hos Huaweis nya flaggskepp, men låt oss börja från början. Skärmen i Huawei P20 Pro är ljusstark och har bra kontrast. Precis som kameran har den fin färgåtergivning. Särskilt påtaglig är så klart sensorpanelen som sticker in i överkanten av skärmen, det avlånga formatet på skärmen och de rundade hörnen.

Hur skärmytan i sin helhet används beror lite på vilken app du för tillfället använder. Huaweis egna bildgalleri, eller Google Foto för den delen, är några av få appar där appens verkliga innehåll fyller upp utrymmet runt sensorpanelen. Det utrymmet är annars ofta enfärgat med notisfältets ikoner. När du tittar på film används inte hela skärmytan, vi får alltid svarta kanter oavsett om vi tittar på Netflix- eller YouTube.

Ansiktsigenkänning snabbare än fingeravtryck

Trots den stora skärmytan på framsidan har Huawei valt att klämma in även fingeravtrycksläsaren här och inte på baksidan. Det gör att större delen av baksidan blir ren från störande moment. Fingeravtrycksläsaren är snabb men ofta, för att inte säga alltid, imponeras man av hur mycket snabbare ansiktsigenkänningen är. Här är kameran som används verkligt snabb, även i komplett mörker. Fingeravtrycksläsaren behövs fortfarande eftersom ansiktsigenkänningen inte är så säker att den kan användas för till exempel mobilt Bank-ID. Men för att låsa upp telefonen duger det fint.

Tilltalande design

Baksidan av vårt testexemplar är blankt och tonat mellan blågrönt och lila, vilket gör att den liknar få andra tillverkares telefoner. Det kan man kalla en bedrift idag när många telefoner ser snarlika ut. Utöver den blå till lila-tonade varianten finns telefonen även i helsvart och i en färgskala från mörk till lite ljusare rosa. Tittar vi närmare på material så är det givetvis glas på baksidan och det ger en väldigt blank finish med viss risk för fingeravtryck, även om det inte är något större problem. Kvalitetskänslan är bra och övergångarna mellan olika material såväl som styvheten i hela konstruktionen känns förtroendeingivande.

Ny kameramästare

Det mest intressanta med Huawei P20 Pro är kameran. Den imponerar inte bara med fina bilder i mörker utan även med skärpa och riktigt bra färgåtergivning. Inomhus, med ljuskällor i olika ljustemperatur, reagerar vi på hur Huawei P20 Pro prickar färgerna samtidigt som andra kameror ger en onaturlig gulaktig ton, som inte alls stämmer med det ögat uppfattar.

I kameran kan man också märka vissa smarta funktioner. Bland annat rätar Huawei P20 Pro automatiskt upp dokument och beskär papperets kanter när vi tar bilder som den identifierar som dokument. Det är nog det tydligaste exemplet på intelligensen i kameran. I Huawei P20 Pro sitter inte mindre än tre kameror på baksidan med totalt 68 MP. Det här gör sammantaget att Huawei P20 Pro erbjuder funktion för oskarp bakgrund och dessutom optisk zoom. Bilderna du får ut är dock inte på 40 MP, även om du manuellt kan välja att få det. Istället levererar kameran bilder i 10 MP upplösning som standard, där den extra informationen används för att förbättra bilderna med till exempel minskat brus.

Artificiell intelligens?

När det gäller AI, artificiell intelligens, och de påstått smarta funktionerna i kameran kan vi dock lugna den som eventuellt är rädd för att maskinerna ska bli smartare än oss människor. Huawei P20 Pro gör flera missar och ibland kan intelligensen i kameran vara både ointelligent och störande. Precis så imponerande som det är när den faktiskt prickar rätt och beskär dokumentet vi fotar, lika irriterande blir det ju när den felaktigt identifierar ett motiv som ett dokument och då helt omotiverat beskär bilden. Även i andra motiv tycker vi ibland att den har tokiga förslag men de gånger detta händer går det i alla fall att välja bort manuellt.

Kraftigt förbättrad utmanare

Jämfört med flera av konkurrenterna är Huawei fortfarande en utmanare. Vi har använt en hel del positiva ord i testet när vi beskrivit allt från kamera till batteri, men när det gäller tjänsteutbud och vad man faktiskt kan göra med tekniken ligger Huawei fortfarande lite efter flera av konkurrenterna. Hos Huawei P20 Pro ligger mycket av fokuset fortfarande på kameran, prestandan och batteritiden, vilket onekligen är viktiga basvärden. Den har även skydd för vatten, men man kan till exempel sakna trådlös laddning som nu närmast är standard hos konkurrenterna. Grundfunktionerna med batteritid, kamera och prestanda levererar Huawei med P20 Pro.

 • Batterikapacitet
  4000 mAh
 • 4G
  Ja
 • RAM
  6 GB
 • Internminne
  128 GB
 • Skärmstorlek
  6.1”
 • Stöt- och vattentålig
  Vattentålig, IP67
 • I förpackningen
  USB-C-Laddningskabel, HuaweiSupercharge USB, USB-C till 3,5mm adapter och USB-C-hörlurar
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån