Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
Tillfälligt slut

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån
Du sparar när du köper mobilen med abonnemang

Spara surfen!  50 GB extra surf!

100 GB extra surf
Du som skaffar nytt abonnemang får 100 GB extra surf att använda under tre månader.

Med iPhone XS har världens populäraste kamera blivit ännu bättre. Gillar du att fota är det här mobilen för dig. Tack vare det nya kraftfulla A12 Bionic-chippet och de dubbla 12 MP-kamerorna blir det ännu roligare att både fota och kolla på bilderna på den 5,8 tum stora Super Retina-skärmen.

Med iPhone XS har världens populäraste kamera blivit ännu bättre. Gillar du att fota är det här mobilen för dig. Tack vare det nya kraftfulla A12 Bionic-chippet och de dubbla 12 MP-kamerorna blir det ännu roligare att både fota och kolla på bilderna på den 5,8 tum stora Super Retina-skärmen.

En kamera att imponeras av

Med iPhone XS är det lätt att glänsa. Du kommer själv imponeras av hur snygga dina bilder blir, redan innan du lagt på något filter. Tack vare de dubbla 12 MP-kamerorna kan du själv välja hur mycket, eller lite, oskärpa du vill att bakgrunden ska ha. Det nya kraftfulla A12 Bionic-chippet förbättrar din upplevelse av allt från foton och spel till augmented reality.

Ny och vacker guldfinish

Precis som sina föregångare finns iPhone XS i både rymdgrå och silver. Men vill du sticka ut i mängden finns nu även en ny, vacker guldfärg. Glaset på iPhone XS är det starkaste någonsin på en smartphone. Dessutom är mobilen tåligare mot både vatten och damm jämfört med tidigare modeller. iPhone XS klarar av 2 meter djupt vatten, i upp till 30 minuter.

Superskarp OLED-skärm

Med iPhone XS får du en 5,8 tum stor Super Retina-skärm av OLED-typ. Färgåtergivningen är bättre än hos tidigare modeller och de svarta nyanserna känns mer äkta. Högst upp på skärmen sitter kameran för ansiktsigenkänning. Tekniken kallas FaceID och tack vare det nya chippet går det nu ännu snabbare att låsa upp din mobil, logga in i appar och godkänna betalningar.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
8 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
8 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Kameran
Kommer att kännas ny länge
Dyr
Inget headsetuttag
Ingen minneskortplats

En bättre lyxlur

När Iphone X släpptes var det många som fick hicka av prislappen på 11 500 kronor. Men okej, det var ju lyxvarianten, Iphone 8 var billigare. Men när Iphone XS lanserades visade den sig vara ytterligare 1300 kronor dyrare (minst, den dyraste varianten kostar 17 200 kr). Samtidigt är ju telefonen i det närmaste identisk med sin föregångare. Det är som om Apple var tvungna att lansera den i nya färger för att det ens skulle framgå att den var ny.

Få nyheter

Även under skalet är skillnaderna små. Det finns ingen som helst anledning att uppgradera från Iphone X till Iphone XS. Jo, det är klart att det finns nyheter i Iphone XS jämfört med Iphone X, men egentligen handlar det om en enda sak, processorerna och chipsetet A12 Bionic. Vad man sedan ska göra med denna prestanda i ett system som är optimerat för att flyta på bra med begränsad prestanda är en annan sak.

Användargränssnittet i IOS flyter förstås på snabbt, men det gör det ju även på något äldre modeller. Apple lägger i alla fall en hel del kraft på att optimera bilderna från kameran, genom att kombinera ett stort antal exponeringar för bästa bild, utan att du märker av att det sker. Och här ser vi faktiskt skillnad. Samsung och Huawei har det senaste året tävlat om att göra de bästa mobilkamerorna, men Apple är helt klart med i toppstriden.

Vi har jämfört olika motiv från både Huawei Mate 20 Pro och Samsung Galaxy S9 med Iphone XS. Ibland ligger Iphone efter, ibland är den snäppet vassare. I tester med konkurrenterna utmärker sig Iphone XS särskilt i halvdåligt ljus eller direkt mörker. Men skillnaden är inte stor, och egentligen är skillnaden inte stor mot kameran i Iphone X eller Iphone 8 Plus heller. Man kan inte direkt säga att kameraförbättringarna i sig är skäl nog att välja Iphone XS i stället för något av Apples äldre alternativ, men det känns i alla fall bra att du får en av de bästa mobilkamerorna när du lagt mer än 12 000 kronor på en mobil.

Populära IOS

Det känns nästan fånigt att diskutera systemet IOS. Drygt hälften av alla svenskar har förmodligen utförlig erfarenhet av det, och även om du har en äldre version av Iphone har du förmodligen fått uppdateringen till IOS 12 så att du har mer eller mindre samma system som i den här telefonen. Detta är förstås en av Apples styrkor, lyckas du bara låta bli att spräcka fram- eller baksidan på din Iphone XS kommer den fortsätta att kännas ny och fräsch i många år.

Man kan dock slås av hur rörigt IOS har blivit med tiden. Inställningarna är ganska dåligt organiserade, där det mesta gömmer sig på udda ställen. Är du till exempel van vid Androids bakåt-knapp är det lätt att störa sig på hur inkonsekvent behovet av att komma tillbaka till föregående skärm hanteras av systemet och av olika appar. Och jösses vad skräpappar Apple skickar med! Visst, har du köpt in dig på Apples hela ekosystem är det säkert få av dem du uppfattar som överflödiga, men man kan undra hur många som använder majoriteten av Aktier, Hem, Wallet, Hitta vänner, mätverktyget, Apple Store, Garage Band, Keynote eller Itunes U regelbundet. Apple Watch-appen kunde man väl få installera först när man köpt klockan?

Här predikar vi inte till de redan frälsta precis. Har du en Iphone sedan tidigare har du gått igenom allt detta för länge sedan. Kanske har du städat undan de appar du inte använder, och att systemet blivit en smula rörigt med tiden gör nog inte så mycket om du varit med på hela resan. För vem är Iphone XS? Svår fråga. På ett plan är det ju den trevligaste Iphone-modellen som gjorts. Lyxig design, handvänligt format i kombination med stor skärm, bra stereoljud i högtalarna, snabbare prestanda och bättre kamera än någon tidigare i en Iphone. Men problemet är att den bara är lite bättre på allt än någon tidigare Iphone, samtidigt som den är mycket dyrare. Iphone XS Max är lättare att försvara då den tillför något nytt till Iphone-världen med sin stora heltäckande skärm. Iphone XS bara är extremt lik Iphone X, men med högre prislapp.

 • Bakåtriktad kamera
  Dubbel 12 MP
 • Bluetooth version
  5.0
 • Dimensioner
  143.6 x 70.9 x 7.7 mm
 • E-post
  Ja
 • Flight mode
  Ja
 • Framåtriktad kamera
  7 MP
 • GPS
  A-gps, Glonass, Galileo och QZSS
 • Kamerablixt
  True Tone-blixt med Quad-LED och Slow Sync
 • 2G
  Ja
 • 3G
  Ja
 • 4G
  Ja
 • Operativsystem
  iOS 12
 • Internminne
  64GB
 • SIM-kortstyp
  Nano-sim
 • Skärmstorlek
  5.8 tum
 • Skärmupplösning
  2436 × 1125 pixlar, 458 ppi
 • Stöt- och vattentålig
  IP68 (maxdjup 2 meter i upp till 30 minuter)
 • Typ av skärm
  Super Retina HD
 • Vikt
  177g
 • I förpackningen
  Earpods med Lightning-kontakt, Lightning till usb-kabel, usb-strömadapter och dokumentation
hej mobile
 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån