Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån

Spara surfen
Välj Fastpris 40 GB för 295 kr/mån så sparas surfen du inte använt vid slutet av månaden. Som mest kan du ha 80 GB surf i ditt abonnemang.

Den 6,5 tum stora Super Retina-skärmen hos iPhone XS Max är den största skärmen någonsin i en iPhone. Men du får ändå en mobil som är mindre än föregångaren iPhone 8 Plus. Med det nya A12 Bionic-chippet går det betydligt snabbare att göra allt det du brukar göra med din iPhone.

Den 6,5 tum stora Super Retina-skärmen hos iPhone XS Max är den största skärmen någonsin i en iPhone. Men du får ändå en mobil som är mindre än föregångaren iPhone 8 Plus. Med det nya A12 Bionic-chippet går det betydligt snabbare att göra allt det du brukar göra med din iPhone.

Redo för häftiga upplevelser?

De dubbla 12 MP-kamerorna låter dig ta bilder som gör dina vänner lika imponerande som avundsjuka. När du fotar i porträttläge kan du faktiskt själv justera hur oskarp bakgrunden ska vara. Tack vare det nya A12 Bionic-chippet, med nästa generations Neural Engine, kan du nu uppleva foton, spel och augmented reality på helt nya sätt.

Vattentålig supermobil

Förutom de numera välbekanta färgerna rymdgrå och silver finns iPhone XS Max även i en helt ny guldfärg. Skulle du råka blöta ner din mobil behöver du inte oroa dig. iPhone XS Max är vattentålig ända ner till 2 meters djup, i upp till 30 minuter. Framsidan på mobilen är dessutom gjord i det starkaste glaset någonsin hos en smartphone.

Maxad skärm

Som namnet kanske antyder har iPhone XS Max utrustats med den största skärmen någonsin i en iPhone. Här får du nämligen njuta av en hela 6,5 tum stor Super Retina-skärm. Men trots den stora skärmen är själva mobilen faktiskt mindre än sin föregångare iPhone 8 Plus. Skärmen är av OLED-typ med den bästa färgåtergivning du kan hitta i en smartphone.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
8 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
8 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Kameran
Kvalitetskänslan
Skärmen
Batteritiden
Kameran i mörker
Prislappen
Saknar medföljande snabbladdning

Iphone i storformat

Precis som föregångaren är Iphone XS Max skapad för att ge så mycket skärmyta som möjligt i förhållande till yttermåtten. Det var Apples tanke när de lanserade Iphone X förra året, och det är samma grund, med små förfiningar, som den här telefonen bygger vidare på. De stora likheterna mellan Iphone XS Max och föregångaren Iphone X är säkert en av anledningarna till att Apple slutat tillverka Iphone X. Nu är det alltså Iphone XS och Iphone XS Max som man får välja mellan om man vill ha den vassaste Iphone-modellen.

Märkbart bättre kamera

De största förbättringarna hittar vi i kameran. Det som utan tvivel är unikt för Iphone XS Max är den nya kamerasensorn som bland annat gör att bilder tagna i dåligt ljus blir lite bättre än med föregångaren. Studerar man bilderna märker man att detaljrikedomen är lite bättre och att vi slipper lite brus, men det handlar inte om några stora skillnader. Generellt ligger Apple fortfarande en bit efter de bästa.

En av de saker som bidrar till att Iphone XS Max tar ännu bättre bilder i dagsljus är funktionen som kallas Smart HDR. Den innebär att kameran precis som tidigare tar flera bilder med olika exponering och kombinerar dem till en. Nu tas dock betydligt fler bilder och det märks i resultatet. Det handlar framför allt om situationer där du vill ta en bild inomhus, till exempel ett porträtt i motljus där ljus faller in från ett fönster och ger höga kontraster. Smart HDR ger även tydliga fördelar när vi tar panoramabilder.

Mer verklighetstrogna porträtt

En funktion som gjorde entré i Iphone X var porträttfunktionen. Med hjälp av den främre kameran kan bakgrunden göras effektfullt suddig och telefonen kan också simulera en rad olika studioljus. Vi var långt ifrån imponerade av funktionen när den kom. Porträttfunktionen fungerade fint, men ljuseffekterna var i det närmaste ett skämt. Det här har Apple jobbat hårt med, främst på mjukvarusidan ser det ut som eftersom ljuseffekterna även i Iphone X, efter att du uppdaterat till IOS 12, i alla fall är användbara. När du använder porträttfunktionen sparas djupinformation om motivet som gör att du även i efterhand kan välja olika ljuseffekter inspirerade av professionellt studioljus. Det här fungerar alltså oavsett om du använt den främre dubbelkameran eller selfiekameran.

Bara i nya Iphone

Mest effektfullt och realistiskt är den nya möjligheten som är unik för Iphone XS Max och Iphone XS. Efter att du tagit ett porträtt kan du nu steglöst justera oskärpan. Men det handlar inte bara om att öka eller minska den, istället har Apple enligt egen utsago studerat hur olika systemkameror hanterar bokeh-effekten och sedan försökt efterlikna det. Det här har de faktiskt lyckats ganska bra med, för när man justerar djupeffekten från f16 till f1.4 ser man att karaktären på de oskarpa detaljerna ändras på ett sätt som ser riktigt realistiskt ut. Effekten är särskilt tydlig om det finns lampor i bakgrunden, eftersom formen då ändras som om det vore ett mer avancerat objektiv än det som faktiskt får plats i en smartphone.

Utöver att kamerasystemet på framsidan används för Face ID så bidrar det även med porträttfunktionerna i selfiekameran och med funktionen för Animojis och nyheten Memojis. Memojis är ett nytt sätt för att skapa den här typen av animerade figurer som är tänkta att likna dig. Precis som Animojis så hittar du den här funktionen i meddelande-appen och tanken är alltså att du ska kunna använda den för att ge ett lite mer uttrycksfullt svar än vad som är möjligt med bara text.

Design och hårdvara

Till det yttre är det nya färgval som hör till de främsta nyheterna i Iphone XS Max och i systermodellen. Den telefon vi testar är i guld, men utöver den finns telefonen även i vitt och svart. I guldvarianten är stålet i ramen guldfärgat och glaset på baksidan mer åt det beigeröda hållet med spegeleffekt, så att infallande ljus får telefonen att glittrar lite lätt. Telefonen som helhet har rundade kanter, distinkt känsla i de få knappar som finns och en dubbelkamera på baksidan som sticker ut någon millimeter med vassa kanter runt om.

Generellt visar Iphone XS Max påtagliga prestandaförbättringar jämfört med föregångarna, men inget revolutionerande. Apples främsta styrkor är det som bolaget har byggt upp genom att hantera såväl mjuk- som hårdvaruutveckling internt. Många svenskar är välbekanta med IOS och Iphone XS Max introducerar inget nytt. Den bygger framför allt vidare på vad vi sett tidigare.

Bakåtriktad kameraDubbel 12 MP
Bluetooth version5.0
Dimensioner157.5 x 77.4 x 7.7 mm
E-postJa
Flight modeJa
Framåtriktad kamera7 MP
GPSA-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
KamerablixtQuad-LED dual-tone flash
2GJa
3GJa
4GJa
OperativsystemiOS 12
RAM4 GB
Internminne64GB
SIM-kortstypNano-sim
Skärmstorlek6,5 tum
Skärmupplösning1242 x 2688 pixlar
Stöt- och vattentåligIP68 (maxdjup 2 meter i upp till 30 minuter)
Typ av skärmSuper Retina HD
Vikt208 g
I förpackningenEarpods med Lightning-kontakt, Lightning till usb-kabel, usb-strömadapter och dokumentation
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån