Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
green_leaf_icon
Miljöavgift 145 kr för att minska negativ klimatpåverkan och kemikalieutsläpp.
Totalt
kr/mån
Totalt
Engångsavgift
Pris/mån kr
Du sparar när du köper mobilen med abonnemang
Vi bjuder på:
present-icon 1000 kr till prylar i tillbehörshoppen
present-icon 100 GB surf att använda under 3 månader
present-icon Spara surfen

Med iPhone XR får du mycket mobil för pengarna. Det kraftfulla A12 Bionic-chippet är detsamma som hos iPhone XS och iPhone XS Max, dessutom får du den största LCD-skärmen någonsin i smartphone. Baksidan är tillverkad i glas, vilket gör att du kan ladda din iPhone XR trådlöst.

Med iPhone XR får du mycket mobil för pengarna. Det kraftfulla A12 Bionic-chippet är detsamma som hos iPhone XS och iPhone XS Max, dessutom får du den största LCD-skärmen någonsin i smartphone. Baksidan är tillverkad i glas, vilket gör att du kan ladda din iPhone XR trådlöst.

Mycket mobil för pengarna

Med iPhone XR gör Apple sin senaste teknik tillgänglig för fler. Det nya, kraftfulla A12 Bionic-chippet med nästa generations Neural Engine är exakt samma chip som hos iPhone XS och iPhone XS Max, och den 6,1 tum stora LCD-skärmen, kallad Liquid Retina, är den mest avancerade LCD-skärmen någonsin i en smartphone. Du får med andra ord mycket mobil för pengarna.

Många valmöjligheter

Mobilen finns i sex snygga färger: röd, gul, blå, korall, svart och vit. Du kan dessutom välja om du vill ha 64 GB, 128 GB eller 256 GB lagring. iPhone XR tål vatten ända ner till en meters djup, i upp till 30 minuter, och glaset på framsidan är starkare än hos tidigare modeller. iPhone XR är alltså inte bara snygg och kraftfull, den är också tålig.

Porträttläge med bara en kamera

Trots att iPhone XR bara har en 12 MP-kamera, med ett objektiv, kan du faktiskt fota i porträttläge för att sedan själv justera skärpedjupet. Med iPhone XR tar du också bättre selfies än någonsin tidigare och när du känner för att filma kan du såklart göra det i 4K. Nu är det inte längre bara hobbyfotograferna som gillar iPhone-kameran, utan även proffsen.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
7 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
7 / 10
Material och kvalitet
8 / 10
Stor skärm
Prestanda
Face ID
Ingen dubbelkamera
Saknar snabbladdning

En annorlunda Iphone

Den första frågan man förmodligen bör ställa sig när man skaffar ny mobiltelefon, förutom vilken ungefärlig budget man vill hålla sig inom, är om det ska vara Android eller Iphone. För många är nog svaret relativt självklart. Även om det idag inte är särskilt problematiskt att växla mellan de båda systemen är vi många som har en förkärlek för det ena eller andra. Det kan handla om att det ska fungera med andra tjänster, några speciella appar eller med andra prylar du har hemma.

Bättre och sämre än Iphone X

För ungefär ett år sedan introducerade Apple Iphone X som man då sa var grunden för hur mobiltelefonen skulle se ut under de kommande tio åren. Ungefär som när man presenterade sin första Iphone för lite drygt tio år sedan. Iphone X introducerade ansiktsigenkänningen Face ID som fick ersätta fingeravtrycksläsaren Touch ID. Här övergick Apple även till OLED-skärm efter att tidigare alltid använt LCD-tekniken i sina mobilskärmar.

”Budgetmobil” för 10 000 kronor

Iphone XR kostar i sitt billigaste utförande precis under 10 000 kronor och kan därmed inte riktigt påstås vara en budgetmodell. Den bygger inte direkt vidare på det vi såg i Iphone X, utan kombinerar istället några av den telefonens egenskaper med de vi hittar i äldre Iphone-modeller. Samtidigt har Apple slutat tillverka Iphone X så att man som kund hänvisas till antingen Iphone XR eller de dyrare modellerna Iphone XS och Iphone XS Max.

Tydliga kompromisser

Apples telefoner har aldrig haft några egentliga brister i kvalitetskänsla och det har inte heller Iphone XR. Det är inget fel ens om man granskar telefonen i detalj, men det är ändå klasskillnad på den aluminiumram som telefonen har jämfört med stålramen hos de dyrare modellerna. Dessutom är skärmen av LCD-typ och inte OLED som de dyrare modellerna i Iphone-familjen nu har. Det innebär kanske ingen jättestor skillnad när man jämför, och även om det kan skilja lite i bildkvalitet så är det framförallt kanterna som skiljer modellerna åt. Iphone XR har tjockare kanter runt skärmen och hela telefonen är också något tjockare. Ja, den känns helt enkelt lite daterad och lite äldre än de senaste Iphone-modellerna. Men inte så att det egentligen påverkar användbarheten. Iphone XR är utrustad med samma uppdaterade, snabba systemchip som de dyrare modellerna. Trots att arbetsminnet är lite mindre så flyter alla appar och användningsområden på felfritt.

Större skärm

När det gäller skärmen, framförallt i jämförelse med övriga telefonmodeller, är det nyheterna som dominerar. Jämfört med Iphone 8 som skulle kunna vara ett alternativ är skärmen i Iphone XR närmast gigantisk. När man jämför de två telefonerna ser man att skärmen på Iphone XR är ungefär en centimeter större på både höjden och bredden, men med betydligt tunnare kanter runt skärmen. Tittar man på själva skärmytan saknar ju Iphone XR hemknapp och ger därför en skärmyta på 6,1 tum istället för den 4,7 tum stora skärmen man får nöja sig med i gamla Iphone 8. Faktum är att Apples aktuella Iphone-utbud just nu består av hela sju olika modeller, från Iphone 7 som är den äldsta i sortimentet upp till den senaste Iphone XS Max.

Enkel kamera

Iphone XR saknar de dubbla kamerorna som flera Iphone-modeller har idag. Här får vi istället nöja oss med en ensam kamera på baksidan. Det innebär att vi till exempel inte får någon optisk zoom. Iphone XR är ingen dålig mobiltelefon, även om den känns som en klar kompromiss. Apple och Iphone XR visar främst framfötterna när det kommer till skärmen, som är stor tack vare att man ersatt hemknappen med Face ID och svepgester. Kameran är bra även om den saknar en del av de extrafunktioner som blivit vanligare på senare tid. Den har samma sensor som i de senaste Iphone-modellerna, men får alltså nöja sig med en kamera på baksidan istället för två. Trots fördelarna känns det tråkigt nog som om förra årets Iphone X är den största konkurrenten till Iphone XR. De ligger båda i ungefär samma prisklass men här känns Iphone X betydligt mer kompromisslös.

 • Bakåtriktad kamera
  12 MP
 • Bluetooth version
  5.0
 • Dimensioner
  150.9 x 75.7 x 8.3 mm
 • E-post
  Ja
 • Flight mode
  Ja
 • Framåtriktad kamera
  7 MP
 • GPS
  A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
 • Kamerablixt
  Quad-LED och Dual-tone
 • 2G
  Ja
 • 3G
  Ja
 • 4G
  Ja
 • Operativsystem
  iOS 12
 • Internminne
  64GB
 • SIM-kortstyp
  Nano-sim
 • Skärmstorlek
  6,1 tum
 • Skärmupplösning
  828 x 1792 pixlar,
 • Typ av skärm
  IPS LCD capacitive touchscreen
 • Vikt
  194 g
 • I förpackningen
  Mobil, USB-C till Lightning-kabel, dokumentation. Hörlurar och strömadapter ingår inte.
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån

Engångsavgift
pris/mån
Totalt
kr/mån