Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån
Du sparar när du köper mobilen med abonnemang

Spara surfen!  50 GB extra surf!  Högtalare

Högtalare på köpet
hörlurar

Urbanista
Brisbane
Värde 999 kr

Just nu ingår högtalaren Urbanista Brisbane (värde 999 kr) när du köper mobil och abonnemang med minst 20 GB data.

 

50 GB extra surf
Du som ny kund får 50 GB extra surf att använda under tre månader.

iPhone 8 Plus är en 5,5 tum stor smartphone med en imponerande OLED-skärm. Prestandan har uppdaterats från tidigare modeller och tack sin snabbladdningsteknik går det att ladda upp till 50% batteri på bara 30 minuter. På baksidan hittar du dubbla kameror på 12MP, porträttljus och en optisk Zoom - på framsidan sitter givetvis en grym selfiekamera.

Dubbla kameror i systemkameraklass

iPhone 8 Plus är utrustad med dubbla kameror på 12MP, porträttljus, optisk zoom och en imponerande bländare. Sensorn har också uppdaterats för snabbare fokus och vassare precision. Filma i 4K och missa inte heller slowmotion-funktionen som blivit ännu mer detaljerad tack vare dubbelt så hög bildhastighet. Det här i kombination med sina stereohögtalare gör iPhone 8 Plus till en underhållningsmaskin i världsklass.

Snyggare och smidigare design

Med Phone 8 Plus får du en 5.5 tum stor OLED-skärm, utrustad med TrueTone-teknik. TrueTone optimerar och anpassar skärmens färger och ljus efter ljuset i din omgivning. Hela mobilen är insluten i det mest hållbara glas som någonsin suttit på en smartphone.

Starkare prestanda och trådlös laddning

iPhone 8 Plus är utrustad med det nya A11-bionic processorchippet – det smartaste och mest kraftfulla chippet som någonsin suttit i en smartphone. iPhone 8 Plus är hela 70% snabbare än sin föregångare. En spännande nyhet är att iPhone 8 Plus, med sin Qi-teknik, stödjer trådlös laddning på en laddningsplatta. Självklart kan du även fortfarande ladda den via den traditionella lightningkabeln. Tack vare sin snabbladdningsteknik går det att ladda upp till 50 % batteri på 30 minuter.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
8 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
7 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Snabb
Kameran
Tung
Få förbättringar mot föregångaren

Större och tyngre

Att en ny Iphone inte innehåller jättemycket nytt är inget nytt, men här får du betala ett pris för det. Iphone 8 Plus är större och tyngre än någonsin. Ett par tiondels millimeter extra här och där kanske inte känns som så mycket att bråka om. Men just vikten, som nu har passerat 200 gram, är påtaglig och gör att telefonen känns som en kluns. Det är oklart vad vi får för de extra grammen.

Glasbaksidan är förmodligen den främsta källan till vikten. Glas eller metall på baksidan är en smaksak, glas spräcks lättare medan metall repas. Glasbaksidan hos Iphone 8 gör telefonen halare. Det är inget vi tänker på när vi håller i den, metallramen är ju densamma, men det händer flera gånger att den dimper i golvet bara av att ligga på en yta som inte är helt plan.

Skärmen på Iphone 8 kan justera vitbalans automatiskt efter omgivningens belysning. Vi tycker att det ger en naturligare vit ton, men samtidigt kan man ibland få känslan av att telefonen får för sig att ändra skärmbelysningen medan man tittar på den, vilket kan uppfattas som en smula störande.

Trådlös laddning med bra standbytid

Glasbaksidan möjliggör trådlös laddning, men det tillför inte så många fördelar. När sladden till laddarplattan sitter en centimeter från det uttag i telefonen som du annars skulle ha använt känns det rätt poänglöst. Den trådlösa laddningen orsakar också större energiförluster än vanlig laddning, vilket helt enkelt gör at telefonen laddar långsamt.

Telefonen har stöd för trådbunden snabbladdning men någon snabbladdare medföljer inte. Du måste använda en Macbook-laddare på minst 29 watt eller köpa till en tredjepartsladdare om du vill kunna ladda telefonen snabbt.

Något vi inte får är mer batteri, tvärtom har man minskat batteriet jämfört med tidigare modeller. Enligt Apple har man ändå bibehållit batteritiden, men det är ju längre tid man vill ha. I vårt batteritest där vi spelar upp video tills batteriet dör får vi ett mediokert resultat på strax över fem timmar. Vi uppfattar i alla fall standbytiden när telefonen inte används som utmärkt.

Operativsystemet IOS

Apples operativsystem IOS behöver nog ingen närmare presentation. Drygt hälften av alla svenska mobilanvändare har en Iphone och av de som inte har det finns det säkert många som tidigare haft en. Om du trots det har exponerats väldigt lite för IOS och kommer från Android kommer du upptäcka att systemet är ungefär lika svårt, eller enkelt, att använda. Ryktet om IOS enkelhet är vid det här laget baserad på inaktuell information, och vi vet även vana Iphone-användare som har svårt för att olika saker händer beroende på exakt hur du rör eller trycker på hemknappen. Men för de allra flesta potentiella köpare av Iphone 8 Plus är det här ju en fullständigt hemtam miljö.

Kameranyheter

Kameran på Iphone 8 Plus ska ha större och snabbare sensor och ta ännu bättre bilder. Det utlovas alltid, men det viktiga är ju hur bilderna blir i praktiken. Från att ha haft rätt dåliga kameror har Apple jobbat upp sig rejält, och Iphone 7 Plus kom på delad förstaplats i det jämförande kameratest vi gjorde när den kom ut. När vi testar är bilderna bra, men om kameran i Iphone 8 Plus innebär en förbättring gentemot Iphone 7 Plus så lär det vara ett rätt litet steg.

Den främsta kameranyheten finns i porträttläget. Här kunde man tidigare välja att framhäva ansikten genom att ge dem oskarp bakgrund, en funktion som är närmast standard i dyrare mobiltelefoner. Apple har här utökat funktionen så att du även kan justera belysningen i bilden. Det fungerar så att mobilen hittar ansiktet i bilden och bedömer avståndet till olika delar av ansiktet, med hjälp av processorn och de dubbla kamerorna. Sedan kan du skapa olika typer av simulerad belysning i efterhand, till exempel effekten av att ha en strålkastare riktad mot motivet.

Tydligast är förstås effekten när man väljer scenbelysning, så du får ett ansikte som är strålkastarbelyst mot kolsvart bakgrund. Det ser ibland bra ut, men oftast rätt konstgjort. Mer som att ansiktet frilagts av ett filter. Apple kan komma undan med en del brister i funktionen genom att kalla den beta, men det går inte att komma ifrån att funktionen känns mer som en gimmick än något man faktiskt kommer att använda regelbundet.

 • Autofokus
  Ja
 • Bakåtriktad kamera
  Ja
 • Batterikapacitet
  2675 mAh
 • Bluetooth
  Ja
 • Bluetooth version
  5.0
 • Chipset
  Apple A11 Bionic
 • Dimensioner
  158.4 x 78.1 x 7.5 mm
 • E-post
  Ja
 • Flight mode
  Ja
 • Framåtriktad kamera
  Ja
 • Kamerablixt
  Ja
 • Kameraupplösning (bak)
  Dual 12 Mpix
 • Kameraupplösning (fram)
  7 Mpix
 • 2G
  Ja
 • 3G
  Ja
 • 4G
  Ja
 • Operativsystem
  iOS 11
 • Operatörslåst
  Nej
 • Processorhastighet
  Hexa-core (2x Monsoon + 4x Mistral)
 • RAM
  3 GB
 • Internminne
  64 GB
 • Skärmstorlek
  5,5 tum
 • Skärmupplösning
  1080 x 1920 pixels
 • Typ av skärm
  LED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen
 • Video i HD
  Ja
 • Vikt
  202 g
 • WiFi/WLAN
  Ja
 • WLAN standard
  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Garantitid
  1 år
 • I förpackningen
  Earpods med Lightning-kontakt, Lightning till usb-kabel, 5 W usb-strömadapter
hej mobile
 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån