Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån

Spara surfen
Välj Fastpris 40 GB för 295 kr/mån så sparas surfen du inte använt vid slutet av månaden. Som mest kan du ha 80 GB surf i ditt abonnemang.

iPhone 8 Plus är en 5,5 tum stor smartphone med en imponerande OLED-skärm. Prestandan har uppdaterats från tidigare modeller och tack sin snabbladdningsteknik går det att ladda upp till 50% batteri på bara 30 minuter. På baksidan hittar du dubbla kameror på 12MP, porträttljus och en optisk Zoom - på framsidan sitter givetvis en grym selfiekamera.

Dubbla kameror i systemkameraklass

iPhone 8 Plus är utrustad med dubbla kameror på 12MP, porträttljus, optisk zoom och en imponerande bländare. Sensorn har också uppdaterats för snabbare fokus och vassare precision. Filma i 4K och missa inte heller slowmotion-funktionen som blivit ännu mer detaljerad tack vare dubbelt så hög bildhastighet. Det här i kombination med sina stereohögtalare gör iPhone 8 Plus till en underhållningsmaskin i världsklass.

Snyggare och smidigare design

Med Phone 8 Plus får du en 5.5 tum stor OLED-skärm, utrustad med TrueTone-teknik. TrueTone optimerar och anpassar skärmens färger och ljus efter ljuset i din omgivning. Hela mobilen är insluten i det mest hållbara glas som någonsin suttit på en smartphone.

Starkare prestanda och trådlös laddning

iPhone 8 Plus är utrustad med det nya A11-bionic processorchippet – det smartaste och mest kraftfulla chippet som någonsin suttit i en smartphone. iPhone 8 Plus är hela 70% snabbare än sin föregångare. En spännande nyhet är att iPhone 8 Plus, med sin Qi-teknik, stödjer trådlös laddning på en laddningsplatta. Självklart kan du även fortfarande ladda den via den traditionella lightningkabeln. Tack vare sin snabbladdningsteknik går det att ladda upp till 50 % batteri på 30 minuter.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
8 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
7 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Snabb
Kameran
Tung
Få förbättringar mot föregångaren

Större och tyngre

Att en ny Iphone inte innehåller jättemycket nytt är inget nytt, men här får du betala ett pris för det. Iphone 8 Plus är större och tyngre än någonsin. Ett par tiondels millimeter extra här och där kanske inte känns som så mycket att bråka om. Men just vikten, som nu har passerat 200 gram, är påtaglig och gör att telefonen känns som en kluns. Det är oklart vad vi får för de extra grammen.

Glasbaksidan är förmodligen den främsta källan till vikten. Glas eller metall på baksidan är en smaksak, glas spräcks lättare medan metall repas. Glasbaksidan hos Iphone 8 gör telefonen halare. Det är inget vi tänker på när vi håller i den, metallramen är ju densamma, men det händer flera gånger att den dimper i golvet bara av att ligga på en yta som inte är helt plan.

Skärmen på Iphone 8 kan justera vitbalans automatiskt efter omgivningens belysning. Vi tycker att det ger en naturligare vit ton, men samtidigt kan man ibland få känslan av att telefonen får för sig att ändra skärmbelysningen medan man tittar på den, vilket kan uppfattas som en smula störande.

Trådlös laddning med bra standbytid

Glasbaksidan möjliggör trådlös laddning, men det tillför inte så många fördelar. När sladden till laddarplattan sitter en centimeter från det uttag i telefonen som du annars skulle ha använt känns det rätt poänglöst. Den trådlösa laddningen orsakar också större energiförluster än vanlig laddning, vilket helt enkelt gör at telefonen laddar långsamt.

Telefonen har stöd för trådbunden snabbladdning men någon snabbladdare medföljer inte. Du måste använda en Macbook-laddare på minst 29 watt eller köpa till en tredjepartsladdare om du vill kunna ladda telefonen snabbt.

Något vi inte får är mer batteri, tvärtom har man minskat batteriet jämfört med tidigare modeller. Enligt Apple har man ändå bibehållit batteritiden, men det är ju längre tid man vill ha. I vårt batteritest där vi spelar upp video tills batteriet dör får vi ett mediokert resultat på strax över fem timmar. Vi uppfattar i alla fall standbytiden när telefonen inte används som utmärkt.

Operativsystemet IOS

Apples operativsystem IOS behöver nog ingen närmare presentation. Drygt hälften av alla svenska mobilanvändare har en Iphone och av de som inte har det finns det säkert många som tidigare haft en. Om du trots det har exponerats väldigt lite för IOS och kommer från Android kommer du upptäcka att systemet är ungefär lika svårt, eller enkelt, att använda. Ryktet om IOS enkelhet är vid det här laget baserad på inaktuell information, och vi vet även vana Iphone-användare som har svårt för att olika saker händer beroende på exakt hur du rör eller trycker på hemknappen. Men för de allra flesta potentiella köpare av Iphone 8 Plus är det här ju en fullständigt hemtam miljö.

Kameranyheter

Kameran på Iphone 8 Plus ska ha större och snabbare sensor och ta ännu bättre bilder. Det utlovas alltid, men det viktiga är ju hur bilderna blir i praktiken. Från att ha haft rätt dåliga kameror har Apple jobbat upp sig rejält, och Iphone 7 Plus kom på delad förstaplats i det jämförande kameratest vi gjorde när den kom ut. När vi testar är bilderna bra, men om kameran i Iphone 8 Plus innebär en förbättring gentemot Iphone 7 Plus så lär det vara ett rätt litet steg.

Den främsta kameranyheten finns i porträttläget. Här kunde man tidigare välja att framhäva ansikten genom att ge dem oskarp bakgrund, en funktion som är närmast standard i dyrare mobiltelefoner. Apple har här utökat funktionen så att du även kan justera belysningen i bilden. Det fungerar så att mobilen hittar ansiktet i bilden och bedömer avståndet till olika delar av ansiktet, med hjälp av processorn och de dubbla kamerorna. Sedan kan du skapa olika typer av simulerad belysning i efterhand, till exempel effekten av att ha en strålkastare riktad mot motivet.

Tydligast är förstås effekten när man väljer scenbelysning, så du får ett ansikte som är strålkastarbelyst mot kolsvart bakgrund. Det ser ibland bra ut, men oftast rätt konstgjort. Mer som att ansiktet frilagts av ett filter. Apple kan komma undan med en del brister i funktionen genom att kalla den beta, men det går inte att komma ifrån att funktionen känns mer som en gimmick än något man faktiskt kommer att använda regelbundet.

AutofokusJa
Bakåtriktad kameraJa
Batterikapacitet2675 mAh
BluetoothJa
Bluetooth version5.0
ChipsetApple A11 Bionic
Dimensioner158.4 x 78.1 x 7.5 mm
E-postJa
Flight modeJa
Framåtriktad kameraJa
KamerablixtJa
Kameraupplösning (bak)Dual 12 Mpix
Kameraupplösning (fram)7 Mpix
2GJa
3GJa
4GJa
OperativsystemiOS 11
OperatörslåstNej
ProcessorhastighetHexa-core (2x Monsoon + 4x Mistral)
RAM3 GB
Internminne64 GB
Skärmstorlek5,5 tum
Skärmupplösning1080 x 1920 pixels
Typ av skärmLED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen
Video i HDJa
Vikt202 g
WiFi/WLANJa
WLAN standardWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Garantitid1 år
I förpackningenEarpods med Lightning-kontakt, Lightning till usb-kabel, 5 W usb-strömadapter
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån