Minnesstorlek
Kontantkort att tanka ingår
Ingen bindningstid
Abonnemang
In stock

0 kr

Fri frakt
Leveranstid
Totalt
kr/mån

Spara surfen
Välj Fastpris 40 GB för 295 kr/mån så sparas surfen du inte använt vid slutet av månaden. Som mest kan du ha 80 GB surf i ditt abonnemang.

Med 3D Touch på iPhone 6s får du smidigt tillgång till olika funktioner beroende på hur hårt du trycker på skärmen. Live Photo återskapar dina minnen på ett helt nytt sätt och med iSight-kameran på 12 megapixlar tar du ännu skarpare bilder än förut. Det är helt enkelt innovationer på alla plan och iPhone 6s ger dig en grym upplevelse.

Med 3D Touch på iPhone 6s får du smidigt tillgång till olika funktioner beroende på hur hårt du trycker på skärmen. Live Photo återskapar dina minnen på ett helt nytt sätt och med iSight-kameran på 12 megapixlar tar du ännu skarpare bilder än förut. Det är helt enkelt innovationer på alla plan och iPhone 6s ger dig en grym upplevelse.

3D Touch – smidig förhandsgranskning

Med 3D Touch, en vidareutveckling av Multi-Touch, interagerar du på ett nytt sätt med mobilen. Beroende på hur hårt du trycker på skärmen får du tillgång till olika funktioner. Med ett lätt tryck kan du till exempel effektivt förhandsgranska mejl eller en sajt och med ett hårdare tryck öppnar du mejlet eller sajten. Det är smidigare, snabbare och din iPhone-upplevelse får helt klart en ny dimension.

Levande minnen med Live Photo

Den avancerade iSight-kameran på 12 megapixlar har utvecklat ett helt nytt sätt att bevara dina minnen – Live Photo. Den filmar tidpunkten precis innan och efter din stillbild och med ett enkelt fingertryck ser du din bild komma till liv. Filma som ett proffs i 4K och med fyra gånger så hög upplösning än HD-video. Andra smarta kamerafunktioner är den nya FaceTime HD-kameran på 5 megapixlar, skärmblixten Retina Flash och optiskt bildstabilisering. Världens populäraste kamera har blivit ännu vassare.

Banbrytande design

iPhone 6s är tillverkad av en ny aluminiumlegering i 7000-serien. Det ger dig en oerhört tålig yta som dessutom är helt utan obekväma skarvar. Retina HD-skärmen på 4,7 tum består av det tåligaste skärmglaset någonsin i en smartphone. Rymdgrått, silver och guld får nu sällskap av den nya fina färgen rosa guld. iPhone 6s är inte bara riktigt snygg den har även en skön form som passar perfekt i din hand.

Avancerat A9-chip och supersnabb processor

Surfa, använda appar, spela spel – nu fungerar allt ännu bättre. Apple har tillverkat ett avancerade chipp, ett specialutformat 64-bitars A9-chip. Du får en mycket snabbare upplevelse, faktiskt upp till 70 procent snabbare processorprestanda och upp till 90 procent snabbare grafik i spel och appar.

Oberoende recension av mobil.se
Delbetyg
Telefoni & data
8 / 10
Multimedia
7 / 10
System & program
8 / 10
Användarupplevelse
7 / 10
Material och kvalitet
9 / 10
Skärmen som selfieblixt
Fingeravtrycksläsare
Snabb
Batteritid

Samma design som föregångaren

Apple har aldrig varit kända för att vara tidiga med ny teknik. Man har ofta tittat på redan tillgänglig teknik hos konkurrenterna och fokuserat på att göra den enklare att använda, mer avskalad och snyggare. Vi tycker Iphone 6S är något av ett trendbrott i det sammanhanget för de nya funktionerna tillför komplexitet snarare än skalar bort den. Visst kan det innebära fördelar också med fler valmöjligheter, men vi ska återkomma till det.

Börjar vi med att titta på telefonens yttre så handlar det om samma design som föregående år, vilket innebär att Iphone 6S är tillverkad i aluminium med synliga linjer på baksidan där antennerna är placerade. Kameralinsen skjuter ut en liten bit från skalet och glaset på framsidan, som ska vara extra tåligt, är lätt avrundat i kanterna så att telefonen ska ligga bra i handen. Trots att mycket är sig likt så finns det ändå uppdateringar jämfört med föregångaren.

Filma i 4K

Om nu utsidan är det som har fått minst antal uppdateringar så ligger inte kameran särskilt långt efter. Här finns visserligen 12 istället för som tidigare 8 MP, men bildkvaliteten när vi jämför är väldigt lik föregångaren. Det gör inte kameran dålig, men Iphone är ingen konkurrent till dagens bästa kameramobiler. Rent tekniskt så gör upplösningen att bilderna blir större, men när det gäller prestanda märker vi till exempel inga stora förbättringar av färgåtergivningen eller hur bra telefonen tar bilder i mörker. Upplösningen när du filmar kan numera vara 4K, alltså fyra gånger fler pixlar än full-HD. En fördel med att spela in i 4K är att du kan beskära med bibehållet god kvalitet om du vill redigera dina filmer senare. Du kan även zooma direkt på skärmen i en film som spelas upp. Det är dock lite opraktiskt och känns inte som en påtaglig fördel.

Klart användbar är i alla fall Apples fotolampa för selfies. Det handlar inte om en riktig fotolampa dock, utan om att skärmen används som lampa i fotoögonblicket. Resultatet är klart märkbart och skärmen lyser då upp i en anpassad färg beroende på motiv och omgivningsljus.

3D Touch – en smart funktion

När vi nu tittat närmare på kamera och design går tankarna naturligtvis till den kanske tydligaste nyheten i Iphone 6S och det är så klart skärmen och den för Iphone 6S nya funktionen 3D Touch. Det handlar om att skärmen, precis som i Apple Watch där tekniken först introducerades, känner av hur hårt du trycker och presenterar olika information som svar på det. I praktiken innebär det att du kan trycka hårt på en ikon på startskärmen för att få genvägar direkt till funktioner i appen. I de appar som stöder funktionen får du nu förhandsvisningar och genvägar till funktioner utan att behöva trycka dig fram och tillbaka i appen. När vi letar efter just vilka appar som har stöd och vilka som inte har det får vi trycka på måfå på olika platser i appen och på appikonerna. En större förutsägbarhet i funktionen skulle helt klart vara välkommen.

Nytt batterisparläge

Vi är många som är flitiga smartphoneanvändare och ett betydligt vanligare önskemål än 3D Touch och levande bilder som vi fått i Iphone 6S är förmodligen att telefonen ska ha bättre batteritid. Iphone 6S har visserligen fått ett batterisparläge som även är tillgängligt i tidigare Iphone-lurar med samma operativsystem, men mer än så har Apple inte gjort. Den batteritid som Apple själva anger är densamma som för Iphone 6. När vi har testat Iphone 6S, förvisso flitigt, så har vi inte varit i närheten av att få ur en hel dags batteritid ur den. Även framöver tycks laddaren, liksom telefonen, bli en trogen följeslagare.

Med varje ny Iphone följer det inte bara nya funktioner utan även förbättrad prestanda. Imponerande siffror till trots är det inga jättekliv i prestanda som Iphone 6S tar. I praktiken är det inga stora skillnader jämfört med föregångaren. IOS är ju oftast befriat från irriterande fördröjningar annat än i äldre enheter som kan få problem och bli sega. Jämför man snabbheten i Iphone 6S med en äldre Iphone-modell med samma system, IOS 9, är så klart skillnaden påtaglig.

En fördel med Iphone 6S den integrerade rörelseprocessorn M9 som gör att den röststyrda assistenten Siri kan lyssna konstant på vad du säger. Den svarar nu alltid på kommandot ”Hej Siri”, och inte bara när telefonen ligger på laddning. Sammantaget är Iphone 6S en telefon med begränsad innovation och den stora nyheten 3D Touch skulle vi gärna byta ut mot bättre batteritid eller bättre kamera.

AutofokusJa
Bakåtriktad kameraJa
Batterikapacitet1715 mAh
BluetoothJa
Bluetooth version4.2
ChipsetApple A9
Dimensioner138.3 x 67.1 x 7.1 mm
Dual core processorJa
E-postJa
Flight modeJa
Framåtriktad kameraJa
GPSJa
IOSJa
Kamera över 5 MpixJa
KamerablixtJa
Kameraupplösning (bak)12 Mpix
Kameraupplösning (fram)5 Mpix
MMSJa
MP3-spelareJa
Navigationsmjukvara för GPS ingårJa
OperativsystemiOS 9
OperatörslåstNej
PekskärmJa
Processorhastighet1.84 GHz
RAM2 GB
Internminne32 GB
Skärmstorlek4,7 tum
Skärmupplösning750 x 1334 pixels
SmartphoneJa
Typ av blixtDual-LED
Typ av GPSA-GPS, GLONASS
Typ av skärmLED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen
Video i HDJa
VideouppspelningJa
Vikt143 g
WiFi/WLANJa
WLAN standardWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Garantitid1 år
I förpackningenEarpods med 3,5 mm minitele, Lightning till usb-kabel, 5 W usb-strömadapter
hej mobile

Comviq täcker 99% av Sverige

Vi delar mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor, och har en befolkningstäckning på över 99%.

Surf i 4G-fart

I 4G-nätet surfar du i maxfart, upp till 80 Mbit/s. Där du inte har 4G kan du fortfarande använda 3G för all surf.

Kolla täckningen hos dig!

Läs mer om vårt mobilnät och kolla vår täckningskarta här

 
Upp

Betala nu 0 kr

pris/mån 0 kr/mån